Posted on: August 12, 2021 Posted by: Soren Lerby Comments: 0

Et vandelement er en berigelse for hver have. Lyset, der reflekterer, den beroligende lyd af strømmende vand, dyrene, der kommer mod det, osv. Du kan gå vild med en kæmpe dam, men noget så simpelt som en smuk skål fyldt med vand kan allerede have en enorm indflydelse. I denne blog giver vi dig nogle ideer til inspiration.

vandskål
Du kan placere en vandskål eller vandskål med vand overalt i haven. Det giver mere lys til et mørkt hjørne i din have eller sætter det i midten, fordi det er smukt at se på. Fuglene vil også takke dig for det lille vand i haven. Dejligt at bade i og drikke af. Du har vandskåle i mange former og størrelser. Fra stenvandskåle til vandskåle lavet af cortenstål.

havedamme
En rigtig dam er et aktiv for enhver have. Du har dem i små og store størrelser. Du kan vælge en naturlig dam med bløde linjer og mange planter eller en dam med klare linjer. Det betyder også meget, hvilken damkant du tager. Du kan få damkanten til at forsvinde mellem planterne eller få den til at skille sig tydeligt ud med robuste natursten. Vandplanter og et smukt springvand bør naturligvis ikke gå glip af. Du kan også få en dam lavet af polyester. Vælg en specialfremstillet polyesterplanter og vælg den ønskede anvendelsesstørrelse: ‘dam-applikation’. Plantemaskinen gøres derefter modstandsdygtig over for vandtrykket. Denne polyester dam er frostbestandig og kan efterlades udenfor hele året.

 

vandbord
Med et vandbord lavet af cortenstål giver du straks mere stemning til haven. Vandbordene er ikke kun smukke at se på, men også meget velegnede til at give struktur til din have. Placer f.eks. Et eller to vandborde som en overgang mellem terrassen og resten af ​​haven eller brug dem til at give længde til din have. Du placerer det runde vandbord på terrassen eller i grænsen mellem planterne. Vandbordene leveres med en pumpe og LED -belysning. På denne måde kan du optimalt nyde dette smukke vandelement i din have. Selv om natten, når det er mørkt.

Vandfald
Skab dit eget vandfald i haven med den færdige cortenstålvæg. Væggen er hul indvendig og er velegnet til montering af belysning og et vandfald. Stålets rustbrune farve står i kontrast til det grønne for eksempel fra Achilleas, stipa, echinops og pennisetums. Du kan bruge væggen som en adskillelse fra naboerne eller som baggrund for en grænse med planter. Smuk i kombination med en færdiglavet hæk.

Lad vandet løbe ind i din have
Undgå, at regnvand løber direkte fra dit tag i kloakken ved at afbryde nedløbet. Det gør du ved at save et stykke ud af afløbsrøret. Røret, der forbliver i jorden, lukkes med et låg. Lav en bøjning i bunden af ​​nedløbet, så vandet kan løbe til et sted med fine småsten eller en lille wadi.

Leave a Comment